Honing

Echte honing, wat is dit nu precies? Tegenwoordig wordt dit steeds vaker aangeduid met rauwe honing, biologische honing of koudgeslingerde honing. De honing is dan onbewerkt en niet gekookt. Voor Imkerij de Werkbij is deze bereiding van honing vanzelfsprekend. De echte honing wordt als volgt gemaakt: ontzegelt, geslingerd en verwerkt in een glazen potje of emmer. Conclusie: echte honing koop je bij de imker zelf. Wij verkopen een groot assortiment pure honing van imkerij de Werkbij.

Sale!

Acaciahoning

€ 4,75 € 3,50
Sale!

Acaciahoning

€ 4,75 € 3,50

Acaciahoning is een geurige, zachte honing. Deze honing is perfect voor mensen die maar af en toe honing eten, of alleen maar van vloeibare honing houden. Dit komt omdat acaciahoning vrijwel niet kristalliseert, deze honing blijft dus voor een langere tijd goed vloeibaar.

 

Zoals de naam al zegt, vliegen de bijen voor deze honing op de bloemen van de acaciaboom, ofwel Robinia Pseudoacacia. Deze boom staat in mei, juni en juli in bloei. De witte vlinderachtige bloemen hangen in trossen bij elkaar. De boom zelf is goed te herkennen aan de stam, die een sterke en diep gegroefde schors heeft met opvallende verticale 'ribben'.

 

Acaciahoning is erg goed te gebruiken als zoetstof voor in de koffie, thee of yoghurt. Een goede suikervervanger dus!

 

De acacia komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. In Nederland zijn ook acaciabomen te vinden, vooral in stadsparken. Nederlandse acaciahoning is echter bijna niet te verkrijgen. Onze acaciahoning komt dan ook uit het buitenland.

 

Sale!

Anijs Honing

€ 5,95 € 3,50
Sale!

Anijs Honing

€ 5,95 € 3,50

Anijshoning is goudbruin van kleur met een speciale kruidige smaak. De honingbijen verzamelen nectar uit de bloesem van de Anijsplant (Pimpinella Anisum).

Naast een zeer smakelijke honing heeft het ook een verzachtende en slijmoplossende werking bij verkoudheid. Anijs honing kan ook gebruikt worden bij gerechten om hier een kruidig smaakje aan te geven. Ook erg lekker in de thee.

Sale!

Balsemienhoning

€ 4,65 € 3,50
Sale!

Balsemienhoning

€ 4,65 € 3,50

Balsemienhoning heeft een heerlijke geur en zachte smaak. Het is een lichte honing die lang vloeibaar blijft.

 

Deze honing is afkomstig uit de Biesbosch, één van de meest bijzondere natuurgebieden van Nederland. Daar groeit de springbalsemien, een eenjarige plant die een hoogte van 2,5 meter kan bereiken. Bij goed weer leveren de rozige bloemen nectar, wat de bijen verzamelen voor de honing. Net als heidedracht, is de dracht van de springbalsemien één van de laatste van het jaar. De bloeitijd van deze plant is namelijk van juli tot en met oktober.

 

Balsemienhoning kan prima worden gebruikt in warme dranken of op brood.

 

Onze balsemienhoning komt uit de Biesbosch, Nederland.

Sale!

Berghoning 450 gram

€ 6,50 € 4,50
Sale!

Berghoning 450 gram

€ 6,50 € 4,50

Berghoning komt van wilde bloemen en bloesems van bomen uit het berggebied. En dat proef je. Berghoning is de perfecte honing voor wie zoekt naar een zoete honing met op de achtergrond een licht kruidige smaak.

Een pot van 450 gram honing is perfect voor mensen die regelmatig honing eten, of het ook verwerken in baksels.

 

Sale!

Bloemenhoning

€ 4,45 € 3,50
Sale!

Bloemenhoning

€ 4,45 € 3,50

De smaak van bloemenhoning hangt erg af van het jaargetijde waarin de bijen de honing winnen. In de lente bloeien namelijk andere bloemen dan in de zomer en dit zorgt dan ook voor de diverse smaken.

 

Bloemenhoning zit, net als alle andere honingsoorten, vol met vitaminen en mineralen. Het is een heerlijke vloeibare honing voor zowel de 'onervaren' honingeter als voor de echte honingliefhebber. Perfect voor in een kopje thee of in de yoghurt!

 

Wist je dat Nederlandse bloemenhoning kan helpen bij hooikoorts?
Een deel van de pollen die de bijen uit de bloemen en planten halen, komt in de honing terecht. Door deze honing te eten, wordt het lichaam blootgesteld aan de boosdoeners van hooikoorts. Op een natuurlijke manier bouwt het lichaam resistentie op tegen de pollen. 

Onze bloemenhoning komt van Nederlandse imkers. 

Sale!

Citroenhoning 250 gram

€ 4,65 € 3,50
Sale!

Citroenhoning 250 gram

€ 4,65 € 3,50

Citroenhoning is een heerlijke frisse, fruitige honing afkomstig van de citroenboom.

 

De citroenboom bloeit vier keer in het jaar. De bloesem is wit roze en sterk geurend. De bloemen worden uiteindelijk de vruchten, ofwel de citroenen. Citroenen staan bekend om de zure smaak. De honing zelf is niet zuur, maar wel friszoet.

 

Citroenhoning is heerlijk voor in de thee. Let wel: door verhitting blijft honing zoet, maar verliest haar gezonde eigenschappen. Om die te behouden kun je de thee het beste laten afkoelen tot drinktemperatuur (max. 40°C) en dan de honing er door roeren.

 

Nederlandse citroenhoning winnen is niet mogelijk, aangezien hier niet genoeg citrusbomen groeien. Onze citroenhoning komt dan ook uit Spanje, dit is dé Europese citrusleverancier.

Sale!

Eucalyptushoning

€ 4,30 € 3,50
Sale!

Eucalyptushoning

€ 4,30 € 3,50

Eucalyptushoning is een goudbruine, zeer vloeibare honing met een verfrissende karamelachtige smaak.

 

Zoals de naam al zegt, wordt eucalyptushoning gemaakt met de nectar van de eucalyptus. Er zijn diverse soorten te vinden van deze plant. Zo zijn er eucalyptusbomen, maar ook eucalyptusstruiken. De bloeitijd verscheelt per soort, evenals de kleur van de bloemen. Eucalyptus staat bekend als verfrissend, zowel in geur als in smaak.

 

Eucalyptushoning is een verzachtende honing. Bovendien is het prima geschikt voor een saladedressing of bij een stukje kaas.

 

In onder andere Zuid-Amerika wordt volop eucalyptus verbouwd. Onze eucalyptushoning komt voornamelijk uit Zuid-Amerikaanse

 

250 gram.

Sale!

Heidehoning 250 gram

€ 6,90 € 4,95
Sale!

Heidehoning 250 gram

€ 6,90 € 4,95

Wij noemen heidehoning ‘de Koning van de Honing’. Deze geurige en pittige honing heeft een volle smaak en is met recht een delicatesse te noemen. Heidehoning is erg geliefd en is soms maar enkele weken per jaar te verkrijgen. Vloeibaar goud!

 

Het bijzondere aan heidehoning is de specifieke smaak en de gelei-achtige structuur. Goede heidehoning is zo stijf dat de pot ondersteboven gehouden kan worden zonder dat de honing er uitloopt. Zo stevig zit de honing ook in de raat, en daardoor is het winnen van heidehoning arbeidsintensiever dan andere honing. Het wordt twee keer geslingerd: de honing die bij de eerste keer uit de raat komt, noemen we heidemelange. Heidehoning is zeer gezond. Het bevat de meeste anti-oxidanten en mineralen. 

Heidehoning wordt vaak dun gesmeerd op een boterham. Lekker met kaas!

 

Onze heidehoning komt van Nederlandse bodem. De bijenvolken worden begin augustus op de heide geplaatst en blijven daar tot halverwege september staan. Dit is de tijd dat de heide prachtig paars in bloei staat, en dus ook de tijd om heidehoning in te winnen.

Sale!

Heidemelange

€ 5,55 € 3,95
Sale!

Heidemelange

€ 5,55 € 3,95

Heidemelangehoning is de honing die bij de eerste keer dat heideraathoning geslingerd wordt, uit de raat komt. Deze honing heeft een licht pittige smaak van de heide.

 

Heidehoning heeft een dikke, gelei-achtige structuur, het zit stevig in de raat. Daardoor is het oogsten van heidehoning arbeidsintensiever dan andere honingsoorten. Voordat het geslingerd kan worden, kolben we de honing. Daarna wordt het twee keer geslingerd. De eerste keer komt er wat dunnere honing uit de raat: dit kan van andere bloeiers zijn waar de bijen tussendoor op gevlogen hebben. Er komt ook een vleugje heidehoning mee, en daarom noemen we deze honing heidemelange.

 

Heidemelangehoning is lekker op brood. Het is vloeibaarder dan de echte heidehoning, maar nog steeds vrij stevig.

De bijenvolken worden begin augustus op de heide geplaatst en blijven daar tot halverwege september staan. Na die tijd wordt onze Nederlandse heidemelangehoning geoogst.

Sale!

Koffiebloesemhoning 250 gram

€ 4,65 € 3,50
Sale!

Koffiebloesemhoning 250 gram

€ 4,65 € 3,50

Koffiebloesemhoning is een kruidige honing en heeft een volzoete, fruitige smaak. Het is niet zo’n bekende honing, de smaak ligt dicht bij die van kastanjehoning.

 

De bijen vliegen voor deze honing op de witte bloemen van de koffieplant. De bloemen van deze plant ontwikkelen zich pas na regenval. Acht tot twaalf dagen later staan de planten in bloei. Dit is dan ook de tijd waarin de bijen op de bloemen gaan vliegen en de nectar verzamelen.

 

Koffiebloesemhoning past o.a. goed bij ontbijtkoek met een kopje koffie. Lekker om de dag mee te beginnen!

 

Onze koffiebloesemhoning wordt buiten Europa gewonnen, met name in de koffieplantages in Amerika.

Sale!

Koolzaadhoning

€ 7,15 € 4,95
Sale!

Koolzaadhoning

€ 7,15 € 4,95

Koolzaadhoning heeft een vrij neutrale smaak. Deze lichtgekleurde honing kristalliseert snel en is daarom geroerd tot een crèmehoning. Het wordt gewonnen uit de gele koolzaadbloemen die bekend staan om hun (raapzaad)olie, wat gewonnen wordt uit het zaad.

 

Een eetlepel koolzaadhoning in warme melk is populair voor het slapen gaan, een zogenaamd 'slaapmutsje'. 

 

Koolzaadhoning is geroerd tot crèmehoning en daardoor goed smeerbaar. perfect op een boterham!

Onze koolzaadhoning wordt in Nederland gewonnen.

Sale!

Lindehoning

€ 4,65 € 3,50
Sale!

Lindehoning

€ 4,65 € 3,50

Lindehoning is een geelgroen tot donkergele honing met, volgens fijnproevers, een muntachtige nasmaak.

 

Voordat het verzamelen van de nectar kan beginnen, moet de temperatuur wel aangenaam zijn, anders “honingt” de linde niet. “Honingen” wil zeggen dat de bloesem de nectar geeft. De bloesem van de lindebomen is vaak in het begin van de zomer.

 

Lindehoning is een goed vloeibare honing die niet snel kristalliseert en kan dan ook goed gebruikt worden in de thee. De honing is bij velen geliefd om de rustgevende werking.

 

Onze lindehoning komt van Nederlandse imkers die op eigen bodem imkeren.

Sale!

Oranjebloesemhoning

€ 4,65 € 3,50
Sale!

Oranjebloesemhoning

€ 4,65 € 3,50

Oranjebloesemhoning is een heldere goudkleurige honing met een zachte, zoete smaak en een fruitige geur.

 

Deze honing wordt gewonnen uit de bloesem van de citrusbomen, voornamelijk van de sinaasappelboom. Wanneer de boom in bloei staat, halen de bijen de nectar uit de witte bloemetjes. Doordat de bijen van bloem naar bloem vliegen, wordt de boom bestoven, waardoor de voortplanting wordt gestimuleerd. Na verloop van tijd zullen de welbekende sinaasappels groeien.

 

Oranjebloesemhoning is door de zoete smaak lekker voor op een pannenkoek of in de thee. Deze honing kristalliseert langzaam, wat ideaal is voor de liefhebber van vloeibare honing.

Onze oranjebloesemhoning komt uit Europa, voornamelijk van de Spaanse oostkust.


250 gram.

Sale!

Rozemarijnhoning

€ 4,75 € 3,50
Sale!

Rozemarijnhoning

€ 4,75 € 3,50

Rozemarijnhoning heeft een zoete en kruidige smaak. Het is een oranjerode honing.

 

Zoals de naam al bekend maakt, wordt deze honing gemaakt met de nectar van de rozemarijn. Rozemarijn is een houtige plant met naaldachtige bladeren. In Nederland bloeit deze plant van aril tot juni. De bloemen zijn blauwig of wit van kleur. Vanwege de geur en de smaak wordt rozemarijn als kruid voor diverse doeleinden gebruikt.

 

Rozemarijnhoning kan, net als de plant zelf, goed gebruikt worden bij het bereiden van vlees. Het is een goede honing voor bijvoorbeeld marinade of saus!

 

Onze rozemarijnhoning komt uit Europa, voornamelijk uit Spanje.

 

250 gram.

Sale!

Tijmhoning

€ 8,95 € 5,95
Sale!

Tijmhoning

€ 8,95 € 5,95

Tijmhoning is, net als heidehoning, vrij pittig van smaak. Deze honing wordt niet alleen vanwege de smaak gewaardeerd, maar ook vanwege de verzachtende werking op de luchtwegen.

 

Voor deze honing verzamelen de bijen nectar uit de wit tot roze bloemen van de tijm. Tijm is een kruid wat veel in de keuken wordt gebruikt als smaakmaker. De bloeiperiode is kort en loopt van half juni tot half juli. Dit is dan ook de periode waarin de bijen aan de slag kunnen.

 

Tijmhoning kan door de wat kruidige smaak goed gebruikt worden bij een stukje kaas of als marinade.

 

Onze tijmhoning komt uit Europa (Spanje/Portugal)

Sale!

Woudhoning

€ 4,65 € 3,50
Sale!

Woudhoning

€ 4,65 € 3,50

Pure Woudhoning is een donkere, sterk kruidige honing. In tegenstelling tot de meeste honingsoorten, is woudhoning geen nectarhoning. Net als dennenhoning wordt woudhoning door bijen verzameld als honingdauw. Honing van honingdauw heeft een typerende nootachtige smaak.

 

Herkomst: Nederland.

Sale!

Zonnebloemhoning 450 gram

€ 5,70 € 3,95
Sale!

Zonnebloemhoning 450 gram

€ 5,70 € 3,95

Zonnebloemhoning is een crèmehoning met een zoete en zachte smaak. Zeer geschikt voor kinderen.

 

Deze fruitige honing komt, zoals de naam al zegt, van de zonnebloem. Deze herkenbare plant bloeit in de zomer, van juli tot oktober. Net als het blad van de bloem, heeft de honing een opvallend gele kleur. De bijen gebruiken de nectar, maar de plant wordt nog voor veel meer doeleinden gebruikt. Zo worden bijvoorbeeld de zaden gegeten door zowel mens als dier en verwerkt tot zonnebloemolie.

Zonnebloemhoning is net als koolzaadhoning tot crème geroerd. Door zijn smeuïgheid wordt deze honing graag gegeten op een boterham of pannenkoek. Daarnaast is het een goede honing om mee te bakken, bijvoorbeeld voor honingkoekjes.

 

Met deze houten honing lepel naar klassiek ontwerp kunt u op een eenvoudige wijze de honing doseren. Dit doet u door de lepel al draaiende uit de honingpot te halen.


Deze honing dipper is gemaakt van 100% duurzaam hout. 

Lengte +/- 8 cm ( deze maat is ideaal voor onze kleinere potten honing van 250 gram)

Met deze houten honing lepel naar klassiek ontwerp kunt u op een eenvoudige wijze de honing doseren. Dit doet u door de lepel al draaiende uit de honingpot te halen.


Deze honing dipper is gemaakt van 100% duurzaam hout. 

Lengte +/- 15 cm ( deze maat is ideaal voor onze grote potten honing van 450 gram)

Een mooi afgewerkte houten lepel in een moderne variant met raatmotief. Door de lepel in een pot honing te dopen en een paar keer draaien kunt u de honing goed doseren. 

Een fraaie honing lepel van rvs om op een eenvoudige manier honing uit de pot te halen en goed te doseren. Dankzij zijn vorm is deze hiervoor beter geschikt dan een gewone lepel. Deze honing dipper is gemaakt van roestvrij staal en kan prima in de vaatwasser in tegenstelling tot de klassieke houten honinglepel. 

Afmeting: 20 x 2,7cm

Heerlijke lolly , kinderen zijn er gek op! Ook ideaal om je kop thee mee te zoeten. 

per 10 lolly's 


Ingrediënten: rietsuiker, glucose van tarwe en 10% honing.

Uitverkocht

Honingwafels

€ 2,99 € 1,50
Uitverkocht

Honingwafels

€ 2,99 € 1,50

Een heerlijke honing stroopwafel. Écht met een andere smaak, de smaak van honing! Verrukkelijk bij de koffie. Of een keer iets anders bij de High Tea.

Zonder toegevoegde suikers.

Ingrediënten: tarwestroop, volkoren tarwemeel, plantaardig vet (ongehard), maïsmoutstroop, honing 8%, sojalecithine, sojameel, zeezout en kaneel.

Inhoud: 6 stuks.

Honing Bonbons zijn lekkere snoepbonbons gevuld met verzachtende honing. Handig om mee te nemen voor onderweg bij keelpijn of natuurlijk om gewoon lekker te snoepen.  Deze honingsnoepjes zijn ook erg geliefd bij kinderen en bovendien glutenvrij, lactosevrij en geschikt voor vegetariërs.

 

zakje á 125 gram 

Honingbonbons met een zachte Honing en Citroen vulling. 

zakje á 125 gram

Heerlijk honingsnoep met een zachte vulling van Honing en Duindoorn gelei. Met vitamine C

zakje van 125 gram

Heerlijke Honingbabbelaars. Een soort roomboter babbelaar maar dan met honing,  Heerlijk!

zakje 125 gram

Als u ook zo gek op drop én honing bent dan is deze honingdrop een aanrader!  In tegenstelling met veel merken honingdrop die in de supermarkt liggen, bevat deze wel echt heerlijke honing en niet enkel smaakstoffen en aroma's. Daardoor is deze drop ook wat zachter en merkt u snel verlichting bij keelpijn. 

zakje á 150 gram 

Deze propolistinctuur heeft een hoge concentratie (20%) dewaxed (van bijenwas gescheiden) propolis in ethylalcohol en water. De propolis is van wisselende samenstelling en herkomst. De pipet maakt het makkelijk om een vrij nauwkeurige dosering toe te passen en zonder morsen te druppelen. Deze propolistinctuur heeft een sterk ontsmettende werking en is met name geschikt bij aandoeningen in mond en keel en bij schaafwonden.

 

Let op! Propolis vlekt in de kleding!

 

Ingrediënten: ethylalcohol, water en 20% propolis.

Inhoud pipetflesje: 20 ml.

Sale!

Pollen (Stuifmeelkorrels)

€ 9,95 € 4,95
Sale!

Pollen (Stuifmeelkorrels)

€ 9,95 € 4,95

100% pure stuifmeelkorrels. Pollen geven kracht en energie.

Gebruik: Iedere morgen 1 eetlepel stuifmeelkorrels innemen (liefst bij het ontbijt). Dit kan op diverse manieren: met water, melk of gemengd door wat yoghurt of vla of muesli. Ook op een boterham met honing smaakt stuifmeel goed en komen de goede stoffen nog beter tot zijn recht.

Topsporters kunnen naar eigen inzicht en behoefte meer gebruiken. Voor de ademhaling geeft stuifmeel verlichting bij dagelijks gebruik in de periode dat men in het voorjaar en/of zomer daaraan behoefte heeft. De stuifmeelkorrels worden door de bijen verzameld (de gele bolletjes aan hun achterpoten) en daarna gevriesdroogd. U dient het stuifmeel daarom droog en goed afgesloten te bewaren. Goed afgesloten is stuifmeel langer dan 1 jaar houdbaar. Indien gewenst kan het gebruik van de hoeveelheid stuifmeel worden verhoogd  tot 35 gram per dag. Het verdient aanbeveling stuifmeel niet 's avonds te gebruiken.

Let op: Sommige mensen reageren heftig op pollen. Daarom is het van groot belang om te starten met enkele korreltjes en het gebruik langzaam op te bouwen. Pollen kunnen ook invloed hebben op de bloeddruk.

Inhoud: 250 gram.