✔️ Let op ! i.v.m. vakantie gesloten van 26-09 t/m 4-10- 2023 ! Er kunnen in deze periode geen bestellingen worden geplaatst !

Bijen balsem

Bijen balsem / Propolis balsem extra sterk

Deze, op ambachtelijke wijze gemaakte, balsem is speciaal geschikt voor bescherming en regeneratie van de huid. Propolis is bekend om zijn intensieve ontstekingsremmende en antimicrobiële werking. Bevordert het afweersysteem. De balsem is op basis van Avocado, Olijfolie en Shea butter en bevat een hoge concentratie propolis en verzachtende Calendula (Goudsbloem) en Kamille extract. Daarnaast bevat onze balsem géén parfum, parabenen, minerale olie en kleurstoffen.

Propolis is een soort balsem die door bijen wordt verzameld van knoppen en bladeren van verschillende bomen en planten. De bijen vormen dit om en mengen de verzamelde balsem met bestanddelen van stuifmeel en voegen er verschillende soorten werkzame enzymen aan toe. Onderzoek heeft aangetoond dat er behalve drie soorten was nog zeker 18 stoffen in voorkomen, welke grotendeels uit antibiotica stoffen, anti-oxidanten en vluchtige oliën bestaan. Propolis is de harsachtige kitstof, die het bijenvolk beschermt tegen infecties.
Infecties hebben een vernietigende uitwerking op een bijenvolk. Propolis voorkomt het binnendringen van ziekten in de bijenkast. Propolis wordt door de bijen zelf voor verschillende doeleinden gebruikt, waaronder voor een klein deel in de wasraten te verwerken, het gehele bijennest mee te omhullen, naden te dichten en om er vreemde voorwerpen, die kunnen bederven (bijvoorbeeld dood ongedierte) mee te omhullen.

Propolis is te beschouwen als een plantaardig antibioticum en heeft als voordeel dat het niet schadelijk is, geen bijverschijnselen geeft en de darmflora niet aantast.

Toepassingen:

Bij ontstekingen, eczeem, psoriasis, zonnebrand, herpes (koortslip), schaaf en snij wondjes, als aftershave balsem, gordelroos, wratten en zweertjes.

Gebruik:

Meerdere malen per dag op de betreffende plekken aanbrengen om onzuiverheden, ontstekingen en wondjes te verzorgen.

Ook zeer geschikt als een vochtregulerende gezichtscrème voor dagelijks gebruik bij een droge en gevoelige huid.

In handige pompdispenser om zuinig en makkelijk te doseren. Ideaal om mee te nemen in bijv. sporttas, onderweg en op vakantie.

Royale pot met 200 ml. Bijen balsem.

Rating: 3.34375 sterren
32 stemmen